fredag 11 april 2014

Ert företag

- Gör en keynotepresentation, där alla punkter nedan ingår.

- Alla i gruppen ska ingå/ha en roll i presentationen.


- Använd stödord/bilder som grund för presentationen.



    1.    Fundera på vilken form av företag du skulle kunna starta med det kunnande du har idag.
Använd metoden ”en tvåstegsmetod för en bra idé”.

    2.    Skriv ner vilka tjänster eller varor som ert företag skulle kunna erbjuda kunderna.

    3. Definiera er kundkrets. Är det människorna i kvarteret eller byn där ni bor, eller kan du nå en större kundkrets? Kanske ni till och med kan nå hela Sverige genom att skicka varor via postorder.

    4. Hur ska ni göra reklam så att kunderna vet att ni finns? Reklam för företaget och dess tjänster eller varor kallas för marknadsföring. Det är en viktig och ibland rätt kostsam del av verksamheten.

    5. Vilken konkurrens har ni? Gör en lista över vilka möjliga konkurrenter som finns, både lokala och sådana som verkar nationellt eller internationellt.

    6. Vad måste ni göra för att lyckas på en tuff marknad där alla försöker att vara extra bra? Kanske ska ni profilera dig på något speciellt sätt. Fundera och diskutera med dina kamrater eller föräldrar. Skriv ner dina slutsatser.

7. Vilka eventuella hinder kan ni stöta på? Och - hur möter ni dem?

8. Ge ett exempel på vad en av Era varor/tjänster skulle kunna kosta? Ta med materialkostnader, arbetskostnader m.m. Ni behöver inte räkna exakt, men jag vill kunna se en grundidé hur ni tänkt. Tänk på att det ska kunna vara rimligt och genomförbart.
 
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar